torstai 18. maaliskuuta 2021

Pennun hankinta korona-ajan varjossa

 Elämme historiallisen hankalia aikoja, sen tietävät kaikki ja sen tuntee jokainen ns nahoissaan. Vaikka korona haittaa eloa ja oloa, niin elämä jatkuu, mutta yhtä sun toista pitää tehdä toisin kun reilu vuosi sitten. Tästä onkin muodostunut vakiokysymys omaa Finsweng -aussista haaveilevien joukossa, ja tiedän että kasvattajaystäväni ovat törmänneet ihan samaan. Yhdessä pohdimmekin tässä miten toimia jotta kaikki koronarajoitukset huomioidaan, mutta kuitenkin niin että pennunhankintaprosessi etenee luotettavasti ja turvallisesti, yhä edelleen.

Tässäpä miten minä nyt linjaan kevään pentujen "hankintaprosessia"

- otan yhä edelleen vastaan pentutiedusteluja sekä sähköpostitse että puhelimitse.

- jos pentua tiedusteleva perhe tuntuu sopivalta niin kirjaan heidän tiedustelunsa alustavien-varausten-listaani.

- pyrin henkilökohtaisesti kertomaan uutisia tiineys-, syntymä- ja pentuvaiheista, mutta koska koirankasvatus on minulle harrastus työn ja perhe-elämän rinnalla, niin tiedotus saattaa välillä olla ns. pidemmässä juoksussa. Jos siltä tuntuu, niin voi kysellä kuulumisia, ja minä vastailen heti kun pystyn. Julkaisen myös yhtä sun toista Facebookissa, joten sitä kannattaa seurata.

- vaikka on korona-aika niin haluan henkilökohtaisesti tavata jokaisen pennun alustavasti varanneen perheen ennen kun varmasti lupaan että myyn heille pennun. Tämä tapahtuu kun pennut ovat noin kolmen viikon ikäisiä. Samalla perhe näkee millaisessa huushollissa heidän tuleva karvainen perheenjäsenensä kasvaa ja millainen emä on, ja voivat myös päättää että haluavatko minulta ostaa pennun. Luottamus on synnyttävä molemmin puolin. Isäkoiraa voi käydä tapaamassa isäkoiran kotona.

- yllämainitut tapaamiset tehdään korona-ajan hengessä: pikainen käynti (noin 15 min), maskit kasvoilla ja niin kuin aina; kädet pestään heti kun ovesta on astuttu sisään. Vaikka kädet pestäänkin niin en kättele ketään ja varmuuden vuoksi pidetään turvavälit. Meille on tervetulleet vain pennun tulevan ydinperheen jäsenet. Kahvittelut jätetään väliin. Tämä korona-ajan takia. Niin ja tänne tullaan vaan ja ainoastaan terveenä!

- jos ensimmäisessä tapaamisessa todetaan molemmin puolin että yksi pennuista muuttaa perheeseen niin mielellään pentua saa tulla uudestaan katsomaan sen ollessa 5 - 6 viikkoinen. Sekä ensimmäisessä tapaamisessa että mahdollisesti toisessa pohdin että minkälainen pentu sopisi perheelle parhaiten. Kuuntelen myös toiveita ja on hyvä että niitä esitetään. Olen kuitenkin linjannut että minä ehdotan perheelle sopivaa pentua koska tunnen ne parhaiten. Jos tämä pentu, tai mahdollisesti toinen vaihtoehto ei sovi, niin minulta ei pentua saa ostettua. Tämä systeemi on toiminut mainiosti yli kaksikymmentä vuotta ja taatusti toimii jatkossakin. Toinen käynti suoritetaan taas koronarajoituksia noudattaen ja ulkona koska pennut voivat hyvin 5 - 6 -viikkoisina ja touko-kesäkuussa olla ulkona. Ulkoilevathan ne silloin muutenkin! Jos on hyvä sää niin silloin sopiva vierailuaika voisi olla puolisen tuntia.

- pennun luovutus paperitöineen tehdään myös sitten ulkona, katetulla terassilla. 

Tässäpä tämä taisi olla, eli mietteeni miten korona-aika vaikuttaa "pennunluovutus /-hankintaprosessiin". Jos jokin jäi sanomatta, niin kysypä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti