Puppy news

Meillä on pentuja, mutta kaikki ovat varattuja. Uusi pentue syntyy toivottavasti jo syksyllä/alkutalvesta 2020.  

Lisätietoja kasvatustyöstäni tämän sivun alaosassa.
W-pentue 9 päivän iässä. - Finsweng W-litter as 9 days olds

Jos kaikki menee niinkuin suunniteltu, niin meille syntyy seuraava pentue loppuvuodesta 2020. 

Alkuvuodesta 2019 meillä oli kotona 4.12.2018 syntyneet pennut joiden emä on Valma: 
eli C.I.B Finsweng Silirimpsis .
 Kyseessä on kaksoisastutus, eli suunnitellusti narttu on astutettu kahdella uroksella. Valman sulhot ovat: 12-vuotias ruotsalainen herrasmies Kip , eli virallisesti C.I.B Hoksel Ulysses ja 9-vuotias suomalainen komistus C.I.B Tachetee Bourke. Täältä Kip'in omalle sivulle. jossa kuvia ja sukutaulu. Nämä pennut DNA-testataan ja helmikuussa tiedän että onko joku vailla tulevaa omaa kotia.

Kysy mielellään jo nyt kevään ja kesän 2020 suunnitelmista!

Tässä tunnelmia keväältä 2017:
Finsweng U-pentue kahden päivän ikäisinä (16.4.17)

Kaikki jalostukseen käyttämäni koirat ovat terveitä, reippaita & mukavaluonteisia ja näyttelyissä palkittuja ausseja. Lapsiperheen äitinä minulle koiran tasapainoinen ja yhteistyöhaluinen luonne on todella tärkeä, niin kuin terveys ja hyvä rakenne. Pentuaikana koko perheemme panostaa paljon pentueen hoitoon ja leikittämiseen. Näin kasvatetaan ausseja joiden kanssa arki on helppoa ja mukavaa, koiransa kanssa voi harrastaa monia lajeja ja näyttelyissäkin pärjätään. Minusta Juha Kares on kiteyttänyt minunkin seuraamat ohjenuorat jalostuskoirien valinnoissa mm tässä blogikirjoituksessaan .

Finsweng -pentujen tulevilta kodeilta toivon rajoja ja rakkautta, sekä aimo annoksen huumorintajua. Aussi on touhukas rotu joka lyhyesti sanottuna tarkoittaa sitä että jos aussin tekemisiä ei palkiten ohjata oikeaan suuntaan niin tämä energinen kähkättäjä kyllä purkaa puuhailuntarpeensa johonkin itse valitsemaansa kohteeseen. Toivon myös kuulevani Finsweng -kasvattieni elämästä jatkossa. En vaadi mitään hurjia raportteja, mutta fb-päivitykset, messenger- tai tekstiviestit tai sähköpostit kuvien kera ovat mukavia ja sopivia terveisiä.

Toivon myös että jokainen Finsweng- pentu tulee luokseni pariin ilmaiseen pentutrimmiin noin 4- ja 6-kuukauden ikäisinä. Näyttelyihin aikovat Finsweng -aussit trimmaan ilmaiseksi koko näyttelyuran ajan. Mielelläni myös opastan trimmauksen saloihin ja toki myös näyttelykuvioihin. Yhteiset näyttelyretket niin Suomessa kuin ulkomailla on myös osaltani hyvin toivottavia. Olen toki myös hyvin tavoitettavissa kun kasvatinomistaja tarvitsee muita neuvoja.

Finswengien alkutaipaleelle annan myös aina kirjalliset ohjeet. Tässä kuitenkin muutama linkki hyviin artikkeleihin ja blogikirjoituksiin joita kannattaa ajatuksella lukea aina silloin tällöin koiran parin ekan elinvuoden aikana:
Juha Kares - Pennun liikunta


Kiinnostuitko?! Otapa yhteyttä: jenni.wahteristo@gmail.com tai 040 7696365

Selma 8 vee ja 4-viikkoiset pennut (U-pentueesta) katsovat koiravideoita :) Meillä pennut ovat osa lapsiperheen arkea.

We might have puppies in spring of 2020!  

At the moment we don't have puppies, but here about our latest litters: Valma, aka C.I.B Finsweng Silirimpsis gave birth to a nice litter of finswengs in December 2018. This was a planned double-mating. The fathers are two vital and handsome veterans. The Swedish 12-year-old C.I.B Hoksel Ulysses aka Kip and the Finnish 9-year-old C.I.B Tachetee Bourke. Please see here for more info of these Finsweng X and/or Y puppies 


If you already now want to queque for a Finsweng-puppy and get more info, please be in direct contact with me: Jenni's email  or phone: +358 40 769 6365

2 kommenttia:

 1. Voin omasta puolestani vahvistaa tuon, mitä Jenni kertoo jalostukseen käyttämistään koirista (hyväluonteisia, terveitä ja hyvärakenteisia).

  Satuin ennen Lukaa ottamaan vesikoiran pentueesta, jossa emä oli vihainen vieraille. Tiesin, että niin ei pitäisi tehdä, mutta minkäs teet, kun pennut ovat niin suloisia. Koirasta tuli varauksellinen vieraille.

  Tästä viisastuneena tutkin tarkkaan kasvattajan ja hänen koiransa ennen kuin otin Lukan. Enkä ole katunut. Luka on aivan uskomattoman tervejärkinen, tasapainoinen luonne, joka ei pienestä hätkähdä.

  Se näkyy ehkä parhaiten siinä, että suorastaan rakastaa vieraita ja etenkin lapsia. Mitä tuntemattomampi ihminen, sen parempi. On siis täydellinen vastakohta vesikoirallemme. No, vesikoiramme hoitaa vahtikoiran tehtävät, mitä myös tarvitsemme, ja Luka sitten seurustelu-upseerin hommat.

  Luka täyttää ensi kesänä 8 vuotta ja on tähän asti ollut täydellisen terve koira. Näyttelyissä pärjäsimme niin kauan kuin ehdin niissä käydä, mutta viimeiset 6 vuotta matkailuyritykseni on vienyt niin paljon aikaa, että näyttelyt ovat jääneet väliin.

  Koska Luka on "paras työntekijämme", otan työn jatkajaksi Lukan pennun, jos sieltä suinkin edes yksi uros tulisi. Toivotaan, että kaikki sujui ja sujuu hyvin, ja pentuja syntyy toukokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta kauniista sanoistasi, jotka täysin allekirjoitan Lukan suhteen. Luka on äitinsä poika, ja Donna (reilut 9 vuotta, CIB Finsweng Dancing Queen) joka asuu meillä kotona, on samaa puuta kun poikansa. Myös Lukan sisarukset Tara ja Ässä, joiden kanssa olen vuosien varrella enemmän ollut tekemisissä, ovat samanlaisia varmoja ja erittäin ihmisrakkaita ausseja. Lukan (ja tämän lähisuvun) luonne ja terveys olivat ensisijaiset kriteerit että valitsin juuri Lukan V-pentueeni isäksi. Nyt vaan odotellaan ... :-)

   Poista